Hoe laat je klanten terugkomen naar je bedrijf?

Het is makkelijker om je bestaande klanten terug te laten komen naar je bedrijf dan om nieuwe klanten te werven. Het is natuurlijk belangrijk dat de klant tevreden was over het bezoek aan je bedrijf en dat je goede marketingmethodes hebt om de klant te laten terugkeren. De meeste bedrijven doen dit met e-mail marketing. Hierdoor ontvangen klanten erg veel e-mails met reclame en lezen de klanten de mails niet meer altijd.

Bulk sms bericht

Een andere manier om je klanten makkelijk te bereiken is via een bulk bericht SMS. Deze methode wordt nog weinig gebruikt door organisaties, terwijl de scores hiervan erg goed zijn. De bulk sms api laat je gemakkelijk een sms opstellen, die meteen wordt doorgestuurd naar je gehele klantenbestand. Ook is het mogelijk om te selecteren op geslacht, leeftijdscategorie, locatie of eerdere gekochte artikelen zodat de bulk SMS gepersonaliseerd wordt. Het SMS bericht bestaan uit maximaal 1500 tekens en het is mogelijk om deze SMS wereldwijd te versturen. Het maakt niet uit welke mobiele telefoon of netwerk de klanten hebben.

Deze tool is naast de marketing ook te gebruiken voor andere doeleinden. De facturen, boekingsbevestiging, speciale aanbiedingen en winkel updates kunnen door deze tool ook worden verstuurd naar de klant. Op deze manier zijn klanten altijd op de hoogte van ontwikkelingen.

Goede resultaten

Bereik je klanten op het apparaat wat het meest wordt gebruikt, de mobiele telefoon. Op de manier krijg je eerder de aandacht van de klanten dan per mail. Klanten zijn tegenwoordig ‘immuun’ geworden voor e-mails, omdat elk bedrijf aan e-mail marketing doet. Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de klanten waaraan het SMS bericht wordt verstuurd, dit binnen een kwartier leest. Geen enkel marketing medium heeft zo’n groot en snel bereik als het versturen van bulk sms berichten.

Zo krijg je dus gemakkelijk je klanten nogmaals binnen met een handige tool!