Refurbished iphone 5s

De iphone 5s is in 2013 uit is gekomen. Op dit moment kun je kiezen om een nieuwe iphone 5s te kopen, een refurbished iphone 5s of een tweedehands versie. Het verschil in prijs hiertussen kan oplopen tot honderden euro’s.

Waarop  moet je letten als je een refubished iphone 5s koopt?

Er zijn verschillende kwaliteiten van refurbished telefoons in de markt. Het beste is de A-grade of 5-sterren kwaliteit. Bij deze iphones zijn er bijna geen zichtbare gebruikerssporen. Sommige aanbieders hebben een eigen keurmerk, waarmee kwaliteit wordt gegarandeerd.

Verder is de duur van de garantie belangrijk. Aangezien de telefoons gereviseerd zijn, is het belangrijk om na enige tijd gebruik nog steeds garantie te hebben. Dan kan je de telefoon altijd terugsturen ter reparatie als er een probleem ontstaat. Veel aanbieders geven twee jaar garantie op de iphones.

Het is ook belangrijk om te kijken of de iphone uit originele onderdelen bestaat. Sommige aanbieders hebben de achterkant of voorkant van de telefoon vervangen door zelfgemaakte onderdelen. De premium aanbieders hebben altijd 100% Apple onderdelen.

Is er een verschil met een tweedehands iphone 5s?

Het belangrijkste verschil tussen refurbished en tweedehands, is dat bij een refurbished iphone, deze in een fabriek is getest en schoongemaakt. Ook is de nieuwste iOS erop gezet. Daarnaast zijn de iphones in klassen verdeeld, zodat direct duidelijk is hoeveel gebruikerssporen er zijn.

Maar het belangrijkste verschil met tweedehands is de garantie. Als je via Marktplaats een tweedehands iphone koopt, dan zit hier meestal geen garantie op. Dus als er iets gebeurt met de telefoon, dan kun je deze weggooien, terwijl bij een refurbished iphone met garantie, deze kan worden teruggestuurd voor reparatie of zelfs een nieuwe kan worden ontvangen.

Kortom, een refurbished iphone 5s is zeker een goed alternatief om goedkoop een goede iphone aan te schaffen. Kijk maar eens op internet naar de verschillende mogelijkheden om een refurbished iphone 5s te kopen.

MobielAbonnement.nl