Virtual Reality op je iPhone?

Virtual Reality op je iPhone?

 

Het afgelopen jaar zijn er heel erg veel partijen die zich inzetten om virtual reality te koppelen aan mobile gaming. Hoe dit er in de praktijk vaak uitziet: je dient een headset te koppelen aan je mobieltje om vervolgens in virtual reality modus te kunnen spelen. Het is soms zelfs mogelijk om zonder deze koppeling al van deze functie gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan de 360 graden video’s die Oneplus bij haar presentatie van haar nieuwe vlaggenschip gebruikte.

 

In ieder geval staat het vast dat er de komende tijd heel erg veel zal gaan gebeuren. Samsung heeft al een eigen virtual reality headset uitgebracht. Zij zagen dit meer als een leuke extra toepassing dan als een nieuw product, maar er moet wel gezegd worden dat er in de toekomst hier ook nog veel aan kan gebeuren. Het lijkt dat HTC met de HTC VIVE meer in de richting van Steam gaming inspeelt en dat Google met haar Google cardboard meer in de cinema modus thuis is.

 

De vraag blijft wat we van Apple kunnen verwachten. Er gaan al geruchten dat ze achter de schermen aan het werk zijn, maar dat blijven speculaties. Echter, de angst bestaat dat als ze een nieuw soort virtual reality device gaan produceren, dat deze onder gaat doen aan Samsung en HTC. Bovendien zijn de productiekosten van een dergelijk apparaat ook heel erg hoog dus het is wel even lastig om daar rekening mee te houden gezien dat de prijs op de consumentenmarkt enorm zou doen opdrijven.

 

Echter is het bijna zeker dat Apple toch wel iets moet doen om te voorkomen dat Samsung en haar andere concurrenten straks voorbijstreven waardoor Apple een enorm slechte marktpositie krijgt binnen de markt van Virtual Reality. Dat is dan ook de reden dat ik verwacht dat er nog voor 2017 een nieuw apparaat zal worden gepresenteerd en op de markt zal worden gebracht. Of dat ook daadwerkelijk toekomst gaat worden, moet nog uitgewezen worden.