USB-stopcontacten kunnen we niet meer missen tegenwoordig

Dat een USB stopcontact niet eerder op de markt is gekomen blijft toch wel een raadsel, het zijn erg handige dingen. Tegenwoordig gebruiken wij al jaren smartphones, tablets of andere elektronicaproducten die een USB-oplader hebben. Dit USB-stopcontact vervult alle behoefte u kunt maar liefst 3 smartphones opladen. En de montage is heel erg simpel u monteert dit stopcontact zoals u bij een gewoon stopcontact zou doen, makkelijker kan het niet worden toch! Het past bij alle gebouwen en het is superhandig.

De geschiedenis van de contactdoos

De contactdoos is tegenwoordig gewoon niet meer te missen nu vooral omdat iedereen gebruik maakt van elektronica. Er zijn verschillende soorten contactdozen zoals, de vaste contactdoos dit was ook de eerste groep contactdoos. Het is gemonteerd aan bijvoorbeeld de muur en is niet verder te plaatsen en hij voorziet van twee gaten. De gaten worden ook wel aansluitbussen genoemd. De spanning is ongeveer in Europa van 220 tot 240 volt. En dan hebben we de verplaatsbare contact doos en ja de naam zegt het al, het is eenvoudig te verplaatsen. Voorbeelden hiervan zijn, tafelcontacten, dit zijn contactdozen met meerdere contactpunten die aangesloten zijn op een kabel en een stekker eraan verbonden. Vaak zit er ook een schakelaar met een controlelampje op een tafelcontactdoos. Hiermee wordt inzichtelijker of er stroom geleverd wordt aan de contactpunten of niet. Tegenwoordig is een wandcontact doos met usb al op internet verkrijgbaar.

De soorten stekkers

Wereldwijd zijn er op dit moment 15 verschillende soorten elektronische stekkers in gebruik. Zij hebben allemaal een letter die toegewezen is door de Amerikaanse ITA (Departement of Commerce International Trade Administration) bij de A begint het en bij de o eindigt het. De letters zijn dus willekeurig aangewezen. Dus er is niet een speciaal betekenis van de letters. En elke letter is dus een ander stekker die verschillende functies heeft.