Hoe verdient Google aan Android?

Android is het besturingssysteem van veel mobiele telefoons. Onder andere de merken Samsung, HTC, LG en Sony werken met Android. Het besturingssysteem wordt door deze fabrikanten gratis aangeboden, maar toch kwam er laatst naar voren dat Google al meer dan 22 miljard dollar heeft verdiend met Android.

Het meeste geld wordt toch verdient met advertenties.Dit zijn niet alleen advertenties op de eigen website van Google. Ze beheren namelijk een groot netwerk waarmee flink veel geld wordt verdiend. Eind 2015 draaien er 1,4 miljard smartphones op het Google besturingssysteem. De apparaten zijn voorzien van allerlei applicaties die ontwikkeld zijn door Google zoals bijvoorbeeld Gmail, Youtube en andere software diensten. Ook hier wordt weer geld op verdiend. Ook wordt er naast het tonen van advertenties geld verdient door de verkoop van apps. Google krijgt namelijk 30% van de verkoop opbrengst. Google verdient dus flink op dit gratis product.

De komst van de smartphone heeft er voor gezorgd dat we veel vaker bereikbaar zijn. Er wordt dan ook verwacht dat je veel bereikbaar bent. Dit heeft echter ook zo zijn keerzijde. Bijvoorbeeld bij zakelijk gebruik is het belangrijk om klanten zo veel mogelijk te woord te staan. Ze kunnen bellen met een belangrijke vraag of met de intentie voor een nieuwe sale. Het is echter niet altijd mogelijk om direct op te nemen, je kan bijvoorbeeld aan het rijden zijn, in een vergadering zitten of in gesprek zijn met een andere klant of prospect. Gelukkig is er een telefoondienst die de telefoon voor je opneemt als jij het even niet kan. Bizziphone staat uw klanten vriendelijk te woord en traint haar personeel om perfect te voorzien in uw wensen en behoeften. Zo is het bijvoorbeeld om veel gestelde vragen te laten beantwoorden door de telefonistes, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een terugbel afspraak te maken.