Prepaid simkaarten

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie. Het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. De drie bekendste  opties zijn: mobiel abonnement met toestel, sim-only abonnement en een prepaid simkaart. Het lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar een prepaid simkaart is in veel gevallen het goedkoopst.

Zelf u kosten in de hand

Flexibiliteit vindt iedereen belangrijk. Bij een telefoonabonnement heeft u dat helaas niet. Wanneer u een abonnement afsluit gaat u vaak een overeenkomst aan voor 24 maanden. Dit betekent dat u twee jaar lang een x bedrag per maand betaalt. Met een prepaid simkaart is dit niet het geval. Hiermee betaalt u zoveel als u zelf wilt. Zo heeft u dus alle kosten zelf in de hand en heeft u  niet opeens aan het einde van de maand een hoge telefoonrekening. 

Altijd goedkoper

Wanneer u een goed werkend toestel heeft is het gebruik van een prepaid simkaart zeker het overwegen waard. Een nieuwe telefoon is vaak erg duur en hier betaalt u al snel €500 voor. Dit geld kunt u beter in uw portemonnee houden en aan andere dingen uitgeven. Mocht u toch een nieuw toestel nodig hebben? Zelfs dan is een prepaid simkaart kopen goedkoper. U betaalt dan eenmalig een bedrag voor het toestel en schaft eenmalig een prepaid simkaart aan. Dit lijkt in eerste instantie duurder dan een abonnement.  Wanneer u dit gaat vergelijken met de totale kosten van een abonnement, bent u uiteindelijk veel goedkoper uit met een prepaid simkaart.

Vergelijk verschillende aanbieders

Er zijn veel providers die prepaid simkaarten aanbieden. Iedere aanbieder heeft zijn eigen tarief en zijn eigen acties. Het is daarom goed om van te voren verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo maakt u een goedkope keuze en betaalt u nooit teveel. Bij veel prepaid simkaarten staar er direct beltegoed op de simkaart. Hierdoor is een prepaid simkaart in veel gevallen zelfs helemaal gratis.